Varázskockák gitárkurzus


Kezdő gitárosok figyelem!

Fejleszd a gitártudásodat 31 gyerek – és népdal dallam segítségével

Tapasztaltál már ilyeneket kezdő gitárosként?

 • Úgy érzed, rövidek az ujjaid
 • Nem tudod lefogni az akkordokat
 • Nem tudod milyen ritmusban kell pengetned kedvenc dalaidat
 • Nem tudod milyen pengetéssel kell a dalokat pengetni (merről merre)
 • Úgy érzed, megakadtál egy szinten

Ha igen, ezek a rendszerezetlen gyakorlás eredményei, de ez nem a te hibád!
Nagyon sok téves információ van az interneten a gitározásról. Nehéz megtalálni kezdőként a valóban fontos dolgokat! 

Nézzünk két példa dallamot az internetről!

Vizsgáld meg kérlek a következő két TAB-ot, amelyek híres magyar népdalokat mutatnak be.
Szerinted melyik jó ezekből?

A válasz az, hogy egyik sem jó. Figyeld meg, hogy a pengetés egyik esetben sem követi a ritmikát. Az első helytelen példában a negyed értékű hangok (bogyó egy szárral), mint az 1. 4. és 5. hang, egyszer lepengetés, másszor felpengetés! Pedig végig lepengetésnek kellene lennie!

A második helytelen példában pedig figyeld meg, hogy a kotta első sorában a nyolcad értékű hangok (két bogyó szárral, felül összekötve) le-fel pengetések, majd a második sorban megfordul, és fel-le pengetéssé válik. Pedig ott is le-fel pengetésnek kellene lennie.

És tudod, mi a szörnyű?

Az, hogy ezt a két példát olyan nagy youtube csatornákról vettem, amit lehet, hogy kezdőként már te is néztél, és így tanultad meg ezeket a példákat vagy más példát ezekről a csatornákról! Ha ilyen példákból tanulsz, akkor hogyan fogod tudni felismerni a dalokban szereplő helyes pengetést és ritmikát?

Ha rendszertelen információk alapján tanulsz, akkor hogyan fogsz tudni felszabadultan zenélni? Hogyan lesz stabil, megbízható tudásod

Ha téves információk alapján tanulsz, és így egy csomó rossz beidegződésre teszel szert, mennyi idődbe fog kerülni, amíg ezeket felismered? És mennyibe, amíg kijavítod? 

Megoldás? Varázskockák gitárkurzus

A Varázskockák gitárkurzust úgy építettem fel, hogy segítsen mindezen problémák elkerülésében. A tanfolyamnak 4 fő célja van.

 1. 1. Megtanulsz 31 gyerek és népdal dallamot lépésről – lépésre, fokozódó nehézségi szinten. 
 2. 2. Rendszerezett módon fejleszted a váltott pengetésedet és a ritmikádat. Minden dal ritmikája és a hozzá való pengetés pontos. Így stabil, megbízható tudásod lesz, amire később is tudsz támaszkodni.

 3. 3. E miatt később már te magad is fel tudod ismerni ezeket a ritmusképleteket a kedvenc dallamaidban. Tudni fogod, hogy milyen ritmusban és merről merre kell pengetni azokat.

 4. 4. A dallamoknak köszönhetően az ujjaid fürgesége, mozgékonysága fejlődni fog. Így később az akkordokat is, és bármilyen más dallamot is könnyebben meg fogsz tudni tanulni. 

Mit kapsz tehát a Varázskockák tanfolyamban?

31 gyerek – és népdal dallam videós leckesorozat

A népdalok dallamai teljesen kezdő szintről indulnak, és fokozatosan, apró lépésenként nehezednek. Ha most vágsz bele a gitártanulásba, akkor is meg fogod tudni tanulni a kurzus teljes anyagát! A népdal dallamokat látni fogod minden videóban gyorsabb tempóban, majd nagyon lassan, hangokra lebontva. A videókban a tabulatúra is benne van, így minden hangot pontosan fogsz tudni, hogy hol kell fogni.  

Letölthető tabulatúra minden leckéhez

A leckékhez nem csak a videókban vannak benne a tabulatúrák, de külön is le bírod tölteni és ki tudod nyomtatni azokat. Ha jobban szeretsz nyomtatásból tanulni, semmi akadálya!

Letölthető mp3 fájl minden leckéhez

Minden leckét mp3 hangfájlként is le tudsz tölteni, így gyorsan az eszedbe jutnak majd a dalok dallamai.

Ráadásul, a tanfolyam mellé több ajándék is jár!

Ajándék #1: Barrés akkordok egyszerűen

A barrés akkordok kezdetben nehezek. Ebből az E-bookból megtanulsz olyan egyszerűbb fogásokat, amikkel bármelyik barrés akkordot le fogod tudni fogni. Letölthető e-book. 

Ajándék #2: Skálajáték kezdőknek a gyors fejlődésért

6 részes videós leckesorozat skálákkal fokozódó nehézségben. A dallamokból kiszedtem a legjobb motívumokat, figurákat, és azokkal külön leckéket csináltam, hogy a pengetésed, az ujjaid mozdulatai és a ritmikád még gyorsabban fejlődjön. 

Ajándék #3: A váltott pengetés és a ritmika kapcsolata videós lecke

Ebből a videós leckéből megérted a pengetés és a ritmika kapcsolatát. Megérted, hogy a dallamokat merről merre kell pengetni, így a játékod rendszerezetté válik, és más dallam esetében is felismered majd a helyes pengetést. Sőt, a ritmika technikától független, így ugyanez az elv az akkordos kíséretekre is vonatkozik! 

Ajándék #4: Kottaolvasás gitárosoknak egyszerűen e-book

Rengeteg dal kottában van lejegyezve. Miután ebből az E-bookból megtanultad a kottaolvasás alapjait, bármelyik kedvenc dalodat el fogod tudni játszani – még azokat is – amelyek nem szerepelnek ebben a tanfolyamban. Letölthető e-book. 

Ajándék #5: Ritmikai tudás fejlesztése taps gyakorlatokkal videós lecke

A ritmikai tudás legjobb eszköze kezdetben a taps. Ebben a videós leckében végigvesszük a leggyakoribb ritmusképleteket és közösen eltapsoljuk azokat. Így ezeket a ritmusokat felismered majd a dalokban is, így tudni fogod a pengetését!

Két lehetőséged van: az egyik a nehezebb út

Ezekre a dolgokra megpróbálhatsz persze magadtól is rájönni. De szerinted mennyi idődbe és pénzedbe kerülne ez? (Tudod, az idő pénz…)

Például, lehet, hogy 2000 Ft az órabéred, de az is, hogy 6000 Ft vagy 10 000 Ft. Vagy talán még több? Ha most a számolás kedvéért a 2000-rel számolunk, akkor az egy visszafogott számolás lesz…

Szerinted mennyi idődbe kerülne, amíg a tanfolyamban szereplő összes tudásra magadról rájönnél?

Mennyi idő lenne,

 • – míg rátalálnál ezekre a dalokra
 • – míg felismernéd a ritmusképleteket
 • – kitalálnád a hozzá való pengetést
 • – rájönnél, hogy ezeket a dalokat milyen sorrendben célszerű megtanulnod
 • – felismernéd a rossz beidegződéseket, amiket innen-onnan szereztél
 • – megtanulnád ezeket kijavítani

Ezt a tudást meg tudnád szerezni 30 óra alatt? Vagy inkább 60 óra kellene hozzá? Vagy még több?

Ha 30 órával számolunk, és a 2000 Ft-os órabért nézzük, akkor ez az időveszteség már 60 000 forintodba kerülne. De szerintem érzed te is, hogy 30 óra erre az információmennyiségre kevés lenne. Ezt pontosan tudom, mert nekem is kevés volt. 60 órával számolva már 120 000 forintodba kerülne, és így tovább. Ezek persze még így csak közelítő adatok, hiszen ez az információ hónapok, évek alatt érik be. 

De semmi vész, a Varázskockák gitárkurzus ennek csak a töredékében fog kerülni. 

A másik a könnyebb és sokkal hatékonyabb út

Vagy választhatod azt, hogy megrendeled a Varázskockák gitárkurzust. Mit kapsz ebben az esetben? Olvasd el az összefoglalást még egyszer:

 • – 31 gyerek – és népdal nehézségi sorrend szerint,
  videóban bemutatva (eredeti és lassú tempóban), tabulatúrával
  Értéke: 13 700 Ft. 
 • – Minden leckéhez letölthető gitár tabulatúra és mp3 fájl
  Értéke: 7000 Ft, ajándék, nem kell kifizetned  
 • – Barrés akkordok egyszerűen e-book
  Értéke: 2900 Ft, ajándék, nem kell kifizetned
 • – Skálajáték kezdőknek 6 részes videós leckesorozat
  Értéke: 4900 Ft, ajándék, nem kell kifizetned
 • – A váltott pengetés és a ritmika kapcsolata videós lecke
  Értéke: 1000 Ft, ajándék, nem kell kifizetned
 • – Kottaolvasás egyszerűen gitárosoknak e-book
  Értéke: 2900 Ft, ajándék, nem kell kifizetned
 • – Ritmikai tudás fejlesztése taps gyakorlatokkal videós lecke
   Értéke: 1500 Ft, ajándék, nem kell kifizetned
 • – nem utolsó sorban megspórolsz magadnak rengeteg időt, fejfájást és rossz beidegződést
  Értéke: felbecsülhetetlen, ajándék, nem kell kifizetned

A Varázskockák gitárkurzus végső ára 30 900 Ft helyett így csak 13 700 Ft. 

A rendelés menete

Fizetési mód: 8 napos banki utalás. A rendelés nagyon egyszerű, a következőképpen zajlik: kérlek, töltsd ki a lenti mezőben az adataidat, majd kattints a „Megrendelem a gitárkurzust” gombra.

Kapni fogsz egy emailt a megrendelésedről az email címedre.

Majd fizesd be 8 napon belül a tandíjat (13 700 forint) erre a számlaszámra: 10700550-20547309-53200008 (CIB-es)

Csak belföldi utalást tudok fogadni, sajnos külföldről nem lehet megrendelni a tanfolyamot.

Befizetéskor mindenképpen tüntesd fel azt az emailcímet, amivel regisztráltál. Ez segít abban, hogy könnyen be tudjalak azonosítani Téged, és így gyorsan folytathasd a tréninget. Amint megérkezett a tandíj a számlára, aktiválom a hozzáférésedet, és máris folytathatod a tréninget.

A szolgáltató adatai: Számadó Csaba egyéni vállalkozó Telephely: 2011 Budakalász, Liget u. 42 Adószám: 66424145133

Figyelem! Ha a „Megrendelem” gombra kattintasz, fizetési kötelezettség terhel. Az elektronikus úton leadott megrendelések esetén a megrendelő 8 napon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől.

Elállási szándékodat a megrendeléstől számított 8 napon belül e-mailben jelezheted itt: csaba@gitaroznijo.hu

Lépéseid: Töltsd ki a mezőket a valós adataiddal (figyelj, nehogy elgépeld, mert akkor nem kapod meg az üzeneteket!). Kattints a „Megrendelem a gitárkurzust” gombra, és kész is vagy!


Számadó Csaba vagyok, és bár már 28 éve gitározom, de most is élénken emlékszem rá, hogy mennyire sok problémát okozott nekem is az, hogy össze-vissza gyakoroltam kezdetben, és így bizonytalan volt a gitárjátékom. Amióta megértettem a rendszerezett gyakorlás fontosságát, azóta nem csak a saját gitártudásommal értem el a számomra fontos szintet, de ebben diákjaimnak is segíteni tudok. 

A Varázskockák gitárkurzust úgy építettem fel, hogy ismert dallamok segítségével fejleszd rendszerezett módon a gitártudásod! 

A dalok listája:

 

Gyakori kérdések

Milyen nehézségi szintű a tanfolyam?

A tanfolyam teljesen kezdő szintről indul. Az első jó pár dal nagyon könnyű lesz, de aztán fokozatosan nehezedik. Így lépésről-lépésre te is meg fogod tudni tanulni az összes dalt. Így ha most kezded a gitározást, akkor is sikerélményed lesz! Ha pedig már régebben kezdted a gitározást, akkor a dalok egy része könnyű lesz, de a pengetésed, ritmikai jártasságod, az ujjaid mozgékonysága, nyújtózó képessége fejlődni fog!

Hogyan jutok hozzá a tanfolyamhoz?

A tandíj megérkezése után elküldöm számodra a hozzáférésedet a tanfolyam anyagához. Maga a tanfolyam egy külön weboldalon van, így a videók megnézéséhez, a fájlok letöltéséhez internet kapcsolat kell. 

Mennyi ideig érhető el a tanfolyam?

Ameddig internet van. 🙂 A tanfolyam nem jár le, addig tanulod, ameddig csak akarod, minden leckéhez örökös hozzáférésed lesz. 

Milyen gitár kell a tanfolyamhoz?

Mindegy! Amilyen gitárod van, azzal el tudod játszani a teljes tanfolyamot (akár akusztikus, nejlon vagy fémhúros, akár elektromos).

Kapok-e segítséget, ha elakadok?

Naná! Minden lecke alatt fogsz tudni írni nekem, amit elolvasok, és válaszolok! 

Most kezdek gitározni tanulni, nem ismerem a helyes gitártartást, a tabulatúrát. Kapok segítséget?

Nem is kérdés, persze! Az első leckék között lesz egy segédlet, ami részletesen bemutatja a gitártartást, a tabulatúra jelöléseit, használatát. De ha bármi további kérdésed még lenne, egyszerűen csak írsz nekem, és válaszolok. 

További kérdésed van? Írj ide:

csaba@gitaroznijo.hu