Mágikus Blues Szóló Biblia tanfolyam


Ismerd meg a blues szólózás összes "mozaikdarabját" lépésről-lépésre,
- még azokat is, amelyeket mások meg sem említenek! 

Veled is előfordult, hogy megnéztél vagy 1000 blues gitáros videót, és letöltöttél legalább ugyanennyi blues gitár TAB-ot?

És minden egyes videó vagy TAB után azt vártad izgatottan, hogy helyükre kerüljenek a dolgok, és érezd a fejlődést, érezd a szabadságot, hogy eljátszd azt, amit szeretnél?

De egy idő után elmúlt a kezdeti lendület, ugye?

Valahogyan neked nem szólt úgy a játék, igaz?

És még az is lehet, hogy elkezdtél kételkedni magadban, belefásultál, és azt gondoltad, hogy nincs elég tehetséged, vagy ügyetlenek az ujjaid, stb.

Pedig ez nem a te hibád!

Van megoldás arra, hogy megtanulj vérpezsdítő blues szólót játszani, a nélkül, hogy keresnéd a kiutat a sokszor felületes vagy egymásnak ellentmondó videók, tippek útvesztőjében!

 

Véletlenszerű blues videókat nézegetni olyan, mintha recept nélkül akarnál megtanulni főzni...

Manapság a legtöbb ember a youtube-on nézeget blues gitár leckéket, ami egy könnyű megoldásnak tűnik. És bizonyos szintre el is lehet ezzel a módszerrel jutni...Csakhogy, van három nagy probléma ezzel:

  • Egyrészt, nem rendszerezett: az egyik videó semmilyen kapcsolatban nincs a másikkal, az egyik videó anyaga nem épül rá a másikra.

    Így a tanultakat nem tudod összhangba hozni, és beépíteni a saját játékodba. Gondolj egy idegen nyelv tanulására: lehet, hogy tudsz már 1000 szót, de ha nem tudod összekapcsolni a nyelvtannal, akkor semmi hasznát nem veszed ennek, egyetlen épkézláb mondatot sem fogsz tudni elmondani.

  • Másrészt, nem fokozatos: A különböző videók nehézségi szintjei nincsenek egymással kapcsolatban. Lehet, hogy az egyiket könnyen le tudod játszani, a másikkal viszont vért izzadsz...

    Ráadásul a különböző készségek tanulási sorrendje sem mindegy...Olyan ez, mint hogy ha még nem tudsz egy kis házikót építeni, akkor hogyan tudnál egy palotát?

  • Harmadrészt, nem átfogóak: nem elég ismerni egy-egy trükköt, figurát. Nem elég, ha a pentaton skálában tudsz le-fel lépkedni. Persze, ezek kezdeti lépéseknek jók, de innen még sok más lépés van hátra, hogy a blues szóló játékod zeneileg pontos, kifejező és izgalmas legyen.

A legrosszabb, hogy ezek után elkezdesz magadban kételkedni...

...és ülsz a gitároddal lelombozva, és azt gondolod, hogy nem vagy elég tehetséges, nincs elég időd gyakorolni, miközben irigykedve nézed, ahogyan mások játszanak. A gitár meg megy szobadísznek...

Pedig olyan ez, mint főzni egy jó lecsót...

Nem vagyok egy nagy szakács, de még én is tudok egy jó lecsót főzni...miért? Mert tudom a lépéseket. Tudom, hogy melyik anyagot mikor kell a lábasba raknom, és hogy miből mennyi kell...

Hasonlóan gondolj a blues szólózásra is: tudnod kell az összetevőket, és ezeket meghatározott nehézségi sorrendben kell gyakorolnod.

Ez fogja meghozni a sikert!

Ami meghozta számomra az áttörést...

Emlékszem, már majdnem 20 éve gitároztam, amikor belevágtam a gitártanításba. Azért, hogy a tanítás módszerét minél jobban átlássam, rendeltem külföldről olyan könyveket, amelyek kezdő gitárosoknak készült leckéket tartalmaztak. Egy dolog nagyon elgondolkoztatott, amit láttam:

  • A leckékben nem komplett dalok voltak, hanem olyan technikai gyakorlódarabok, amelyek a gitározás egy-egy területére fókuszáltak!

Egyből megértettem ennek a fontosságát. Utána már mindent ezen elv alapján kezdtem el a saját játékomban is fejleszteni, még a blues szólózást is!

 

Nem hitték el, hogy a diákom szólózik

A napokban mesélte egy diákom, hogy a barátai nem hitték el, hogy ő szólózik azon a felvételen, amit mutatott nekik.

Ez a diákom teljesen nulla szintről kezdte nálam a tanulást pár éve. Munka és család mellett gyakorol, amennyi éppen belefér (van, hogy napi fél órát-egy órát, de van úgy, hogy ki is maradnak napok).

Hogyan jutott el erre a szintre? Úgy, hogy pontosan azzal a módszerrel gyakorlunk minden egyes órán, ami nekem is segített.

Foglalkozunk ritmikákkal, technikákkal, futamokkal, skálaszekvenciákkal, a hangok helyével és szerepével (feszült vagy stabil), stb...

Mindegyik témakört lebontva, lépésről-lépésre, egymással összefűzve, összhangba hozva.

Ahogyan nekünk sikerült, neked is sikerülni fog! 

Csatlakozz a Mágikus Blues Szóló Biblia tanfolyamhoz, és érd el te is a zene szabadságodat a blues szólózásban! 

A következő gitáros készségeidet fogod fejleszteni lépésről-lépésre:

A blues szólózás technikái: ráütés, visszapengetés, csúszás, vibrato, nyújtás. Az elején lépésenként, külön gyakorlatokkal, majd sorba fűzve gitár szólókká. Helyes technikai tudás nélkül a játékod pontatlan és hamiskás lenne.

Rengeteg ritmusképlet, hogy színes legyen a blues szóló játékod. Az elején egyszerű, majd bonyolultabb ritmusképletek tapssal (szünetes ritmikák is), majd ugyanezek pentaton skálával, majd szóló gyakorlatokká fűzve. Tudatos ritmikai jártasság nélkül a játékod könnyen unalomba fulladna.

Skálaformák és skálaszekvenciák. Nemcsak, hogy az egész nyakon megnézzük a pentaton skálát, de olyan skálameneteket, futamokat is tanulsz, amelyek képessé tesznek arra, hogy a gitárnyak bármelyik részén tudjad folytatni a szólódat megakadás nélkül. Mindezt izgalmasan és változatosan. A skálaszekvenciák gyakorlása a kulcs a folyamatos játékhoz a gitárnyak bármely részén.

Zeneelmélet, zenei feszültség és stabilitás megteremtése, a hangok szerepe. Milyen akkordok építik fel a blueskört? Hogyan tudsz rájuk szólózni? Zenében nem mindegy, hogy a skála egyes hangjaival hogyan bánsz. Ezekből a leckékből megtanuld, hogy hogyan használd a hangokat úgy, hogy te és a hallgatóságod is izgalommal hallgassa a szólódat! Megismered, hogy milyen színezőhangokat játszhatsz a blueskör különböző részeire (a blueshang csak az egyik). E nélkül a tudás nélkül még akkor sem szólna jól a játékod, ha amúgy a skála – amit használsz – stimmelne.

Periódusérzék fejlesztése. A különböző színezőhangok használatához, a zenei feszültség és stabilitás megteremtéséhez elengedhetetlen, hogy tudjad mérni magadban az idő múlását, miközben szólózol. Hiszen az egyik akkordra rájátszhatsz olyan hangokat, amiket a másikra nem. Ezt a készségedet fejlesztik ezek a gyakorlatok.

Rengeteg Mp3 gyakorlófájl, hogy még hatékonyabb legyen a gyakorlásod. Teljes blueskör és blueskör részletek sokféle tempóban, hogy egészben és külön-külön is tudjad gyakorolni a megtanult motívumokat. Periódusérzéket és ritmikai jártasságot fejlesztő gyakorlófájlok, amelyeket máshol nem találsz.

4 Modul, 46 lecke (videó + TAB + mp3 fájl), gyakorlófájlok és segédletek. Hónapokra elég gyakorolni való (ha nem évekre!).

Minden témakört lépésenként tanulsz meg. Hidd el, azzal megy el a rengeteg idő, ha nem tudod, hogy mit gyakorolj, és véletlenszerűen vagy a szerencsére hagyatkozva bukkansz rá egy-egy leckére. Ha van egy  pontos menetrendet, gyakorlási "térképed", akkor még munka, család mellett is szépen fogsz fejlődni, mert a gyakorlásaid sokkal céltudatosabbak lesznek.

Teljes támogatás a tréninghez. Nem maradsz egyedül a tanfolyam során. Ha kérdésed van, mindegyik lecke alatt fel tudod tenni, vagy akár írhatsz személyesen nekem is, megnézem, és válaszolok.

És mennyibe kerül a tanfolyam?

A diákjaimmal, akik személyesen járnak hozzám konzultációs órára, ennek az anyagmennyiségnek a megtanulása minimum egy évbe szokott kerülni (de a két év is gyakori).
Jelenleg a konzultációs tandíj 8 000 Ft/ alkalom. Ha havonta egyszer jössz 1 évig, akkor ez a tananyag minimum 96 000 forintodban kerülne - két évvel számolva már 192 000 Ft lenne.

De neked nem kell ennek még a töredékét sem kifizetned.

A tanfolyam ára 19 900 Ft.

Ha fontos számodra a blues szólózás, tartozol magadnak annyival, hogy megtanulod mindazt a szükséges készséget, amivel változatos és izgalmas lesz a blues szóló játékod!

A rendelés menete:

Fizetési mód: 8 napos banki utalás.
A rendelés nagyon egyszerű, a következőképpen zajlik: kérlek, töltsd ki az adataidat, majd kattints a "Megrendelem a tanfolyamot" gombra.
Kapni fogsz egy emailt a megrendelésedről az email címedre.

Majd fizesd be 8 napon belül a tandíjat (19 900 forint) erre a számlaszámra:
10700550-20547309-53200008 (CIB-es)

Csak belföldi utalást tudok fogadni, sajnos külföldről nem lehet megrendelni a tanfolyamot.

Befizetéskor mindenképpen tüntesd fel azt az emailcímet, amivel regisztráltál.
Ez segít abban, hogy könnyen be tudjalak azonosítani Téged, és így gyorsan folytathasd a tréninget.
Amint megérkezett a tandíj a számlára, aktiválom a hozzáférésedet, és máris folytatódhatod a tréninget.

A szolgáltató adatai:

Számadó Csaba egyéni vállalkozó
Telephely: 2011 Budakalász, Liget u. 42
Adószám: 66424145133

Figyelem!
Ha a "Megrendelem" gombra kattintasz, fizetési kötelezettség terhel.
Az elektronikus úton leadott megrendelések esetén a megrendelő 8 napon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől.
Elállási szándékodat a megrendeléstől számított 8 napon belül e-mailben jelezheted itt: csaba@gitaroznijo.hu

Lépéseid:

Töltsd ki a mezőket a valós adataiddal (figyelj, nehogy elgépeld, mert akkor nem kapod meg az üzeneteket!).

Kattints a "Megrendelem a tanfolyamot" gombra, és kész is vagy!

További kérdésed van?

Fusd át a leggyakoribb kérdéseket:

Hogyan férek hozzá a tanfolyamhoz?
- A tanfolyamhoz internet segítségével tudsz hozzáférni, online tanfolyam. Belépsz a tanfolyam oldalára, és meg tudod nézni a leckéidet.

Meddig tanulhatom a leckéket? Lejár a tanfolyam?
Addig tanulod a leckéket, ameddig csak akarod. A tanfolyam nem jár le, a saját tempódban tudsz haladni, ahogyan jól esik.

Ha elakadok egy leckével, kérdezhetek, kérhetek tanácsot?
- Naná! Minden leckében fel tudod tenni a kérdésedet, amit elolvasok és válaszolok.

Milyen szintű a tanfolyam?
- A Mágikus Blues Szóló Biblia a blues stíluson belül kezdő szintről indul. De nem kezdő tanfolyam. Ha teljesen kezdő vagy, akkor javaslom, végezd el a Kezdőgitártréning 5 hónapos tanfolyamot, mert azzal minden szükséges alapkészséget megszerzed, amelyek kellenek a további tanuláshoz. Ha megvannak az alapjaid, akkor belevághatsz ebbe a tanfolyamba, mert a bluest az alapoktól fogod tanulni. A tanfolyam utolsó leckéi (3. és 4. modul) már igencsak középhaladó szinten vannak. Ha remek blues gitáros vagy, akkor nem való neked ez a tanfolyam, de ebben az esetben egyébként sem keresel tanfolyamot, hiszen azért vagy remek blues gitáros.

Már egy ideje tanulom a bluest, nekem is való ez a tanfolyam?
- Ha úgy érzed, hogy megrekedtél egy szinten, ha úgy érzed, hogy unalmas, kiszámítható a játékod, akkor igen, neked is való a tanfolyam. Valószínű, hogy egy-egy készséged hiányzik, mint a ritmikai jártasság, hangok szerepe, a blueskör akkordjainak ismerete, periódusérzék hiánya, stb. Nézd meg a leckék sorrendjét, látni fogod, hogy miről szólnak.

Ha elvégzem a tanfolyamot, fogok tudni úgy játszani, mint Joe Bonamassa, Gary Moore, Robben Ford, Eric Clapton, stb?
- Nem. Mindannyiunk kedvenc blues gitárosai ritka zenei tehetségek. Márpedig a tehetséget nem lehet se tanulni, se tanítani. Ezért ez nem is a tanfolyam célja. A célja az, hogy te a saját szinteden tudjad jól játszani a bluest, és hogy az ehhez való készségeket megismerd és fejleszd.

Milyen gitár kell a tanfolyamhoz?
- Mivel szólózásról beszélünk, ezért jobb lenne az elektromos gitár. A leckék egy jó részét akusztikuson is lehet gyakorolni, de azért lesznek leckék, amiben a 12. bund fölé kell majd menni. Illetve, a nyújtásos leckéket nem lehet gyakorolni akusztikuson.

Ha további kérdésed van, szóljál azonnal!