Ingyenes leckék 1 76


Köszöntelek a Kezdőgitártréningben!

Remek döntést hoztál! A következő leckékből megtanulod azokat az alapvető mozdulatokat, amelyekkel minden kezdő gitárosnak foglalkoznia kellene, ha biztos tudásra akar szert tenni. A kezdő gitár tanulás során 5 ilyen mozgásforma van. Ezek a következők:

Ujjkoordináció. Ez azt jelenti, hogy mennyire tudod az ujjaidnak tudatosan "megmondani", hogy merre menjenek. Ezt az elején leginkább dallamokkal lehet fejleszteni.

Ritmusjáték. A gitár fontos ritmushangszer, bármilyen stílust is fogsz játszani, biztos ritmikai alapokkal kell, hogy rendelkezzél. A ritmikai tudás nemcsak a ritmusjátékodra, de a szólójátékodra is alapvető hatással van.

Akkordváltások. A ritmusjátékhoz akkordok is kellenek. Most megtanulod a 8 legfontosabbat, amelyekkel dalok százait tudod majd eljátszani. Azt is megismered, hogy hogyan célszerű ezen akkordok váltását gyakorolni. Ezek alapján már a többi akkordot is könnyebben meg fogod tudni tanulni.

Húrbiztonság. Ez a képesség azt jelenti, hogy mennyire tudod magabiztosan eltalálni azt a húrt, amelyiket szeretnéd. Mivel a húrok nagyon vékonyak, ez egy nagyon finom mozdulat, így megéri nagy hangsúlyt fektetni a gyakorlására. Ha nem tennéd, a sok mellépengetés miatt mindent sokkal lassabban tanultál meg.

Váltott pengetés. A szólózáshoz, gyors dallamok kipengetéséhez alapvető technika. A leckékben megtanulod, hogy hogyan végezd, mire figyeljél, és több példát is fogsz kapni.

Vágjunk akkor bele!

 

Üdvözöllek és gyakorlási útmutató, hogy a leggyorsabban fejlődj!

A soron következő 3 leckével már találkozhattál a Youtube-on vagy itt a blogomon, de ezek annyira fontos leckék, hogy ide is berakom őket. Ezekkel kezd a gyakorlást, ha még nem láttad őket. (Mivel ezek közül 2 régebben készült, a minőségük mai szemmel már nem az igazi, de kérlek, tedd ezt félre, és a leckék tartalmára koncentrálj, mert az viszont megállja a helyét mind a mai napig.)

Kis kece lányom gitáron – Kezdő gitár lecke 1. rész felújítva

A videó tartalma:

0:00 Kis kece lányom dallama gitáron demonstráció

0:23 A gitár lecke lassú bemutatása (tabulatúra a videóban)

5:04 Kulcsmozzanatok a tanulásban - 3 dologra figyelj a tanulás során

A tabulatúrát egyben itt tudod letölteni: Kis kece lányom gitáron

Húrbiztonság 2 húron

A videó tartalma:

0:00 Húrbiztonság 2 húron demonstráció
0:44 Mit jelent a Húrbiztonság
1:24 A pengetési rend
1:56 A lecke lassú bemutatása
5:20 A tanulás kulcsmozzanatai
5:25 Pengetés: mire figyelj
6:43 Hangok helyes lefogása
7:09 Ujjak nyújtózása
8:33 Kezdőgitártréning

A tabulatúrát egyben itt tudod letölteni: Húrbiztonság 2 húron

Ebben a leckében az ujjkoordinációdat és a váltott pengetésedet fejlesztheted.
Sajnos a kíséret most nem tudod letölteni, ne haragudj.

Mielőtt akkordokkal kezdenél foglalkozni, feltétlen nézd meg ezt a videót!

Ha ezekkel a leckékkel kész vagy, jöhet a többi! Kattints a folytatáshoz.


Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

76 Gondolat “Ingyenes leckék 1

 • Kozák Márta

  Szia Csaba!
  Köszönöm, megkaptam a leveled és azonnal jelentkeztem és be is fizettem a tandíjat. Egy hibát követtem el: befizetéskor a közleménybe nem az e-mail címem, hanem nevem és lakcímem írtam be. Ha bármi teendőm van, kérlek üzenj!
  Köszönettel és üdvözlettel: Kozák Márta

  • Csaba Bejegyzés szerzője

   Kedves Márta,
   semmi gond, be tudtam azonosítani, tegnap át is küldtem a tanfolyam hozzáférésedet.
   Ha bármi segítség kellene, szóljál kérlek.
   Jó gyakorlást a leckékhez,
   üdvözlettel:
   Csaba

 • Kozák Márta

  Szia Csaba!
  Köszönöm az ingyenes leckéidet! Fantasztikusak! Remek, ahogy türelmesen és érthetően mindent magyarázol , tanítasz bennünket.
  Most segítséget kérek Tőled. Nem tudom mivel folytassam. Elolvastam a következő kezdő gitártréning lehetőséget. Nekem nagyon tetszik Segítséget a következők miatt kérek: Gitárt a fiamtól kaptam szilveszterre. 72 éves vagyok. Zenét tanultam, tehát az akkordokat értem. Problémám a ritmussal van. És azzal, hogy igazából nem rockzenét szeretnék játszani, inkább pl.: musical és olasz….. dalokat énekelni gitárral. A 7 éves unokám most énekli a dó-re-mi-t a Muzsika hangjából, amit megtaláltam a youtube-on. Természetesen az akkordok ott vannak, de a ritmus nincs. Persze még az akkordok gyors fogásáig sem jutottam el. A Tavaszi szelet gyakorlom és érzem, hogy nap, mint nap jobban megy. A fiam azt szeretné, hogy tudjak velük ( fiam és 2 fiú unoka 7 és 16 évesek ) zenélni.
  Nagyon tetszik, ahogy a leckéket felépíted. Ha jelentkezem erre a tanfolyamodra, annak elvégzése után le fogok tudni játszani dalokat?
  Persze a Illés és Omega számokat nagyon szerettem, csak klasszikus éneket tanultam és így ezek a számok nem szólnak jól a hangomon. Persze megpróbálom.
  Köszönettel várom válaszod!!! Üdvözlettel: Kozák Márta

  • Csaba Bejegyzés szerzője

   Kedves Márta,
   köszönöm, hogy írtál!
   A következőt kell tudnod a Kezdőgitártréningről:
   ez nem stílushoz kapcsolódik. Igazából az ebben a tréningben lévő leckéket mutatom mindenkinek, stílustól függetlenül.
   Annyira fontosak ezek a leckék. Ugyanis a lényegük az, hogy a tanuló kezeit képessé tegyék a mozdulatokra, amelyek
   alapvető fontosságúak a gitározáshoz.
   Említetted, hogy a ritmussal van problémád. Ez rendszerint abból jön, hogy egyszerűen nincs elég ritmusképlet mélyen
   beépülve a játékodba. Ha pontosan megtanulod a Kezdőgitártréning leckéit, akkor ez meg fog változni, mert
   rengeteg ritmusképlet van benne. Másrészt, van egy olyan ajándék tanfolyam is hozzá, az 1000 dal tanfolyam, ami még
   részletesebben azzal foglalkozik, hogy hogyan lehet a dalokat eljátszani. Rengeteg ritmussal és ritmusfejlesztéssel, példákkal.
   Remélem, válaszoltam a kérdésedre, és szóljál máskor is, bármi kérdésed van!
   Üdvözlettel, jó gyakorlást kívánva:
   Csaba

 • Balázs Csilla

  Szia, Csaba! Két ok miatt haladok lassabban, mint szeretném. Vagyis 3 miatt. Az egyik, amin segíteni nem lehet és nem is kell, hogy feltűnően nagy, párnás kezeim vastag ujjbegyekben végződnek, ezért igencsak ügyeskednem kell, hogy ne érjenek a szomszédos húrokhoz. Ehhez jön, hogy én is az X generáció tagja vagyok, az ujjaim egy kicsit merevek, különösen a kisujjam törik be nehezen. Az ujjpecek ezen az ujjamon gyengék és a 2. leckénél mintha állandóan az égbe akarna kapaszkodni. Nem győzöm kilazítani és visszagörbíteni, a többihez. Gondolom ez sok gyakorlás után már nem lesz gond. Amit kérdezni akartam: léteznek ujjpercerősítő gyakorlatok? Speciális ujj-torna, ujj-jóga, kéz masszázs vagy valami hasonló, amivel buszon, villamoson ülve is „rágyúrhatok” az esti, délutáni gitárgyakorlásra? Egyébként nagyon köszi a leckéket, a nehézségek ellenére is nagyon élvezem!

  • Csaba Bejegyzés szerzője

   Szia Csilla!
   Köszönöm a kérdésed! A nehézségeid gyakoriak, sok kezdő gitáros szembesül ezekkel a problémákkal.
   Speciális ujj-tornáról nem tudok sajnos. Ugyanis, ami itt a nehézség az az, hogy egyszerre kell az ujjakkal nyújtózni,
   és mindenféle formákat lefogni.
   Amit buszon, ilyen helyeken lehet csinálni, azok azok általános csukló és kar nyújtások (csuklókörzés, stb). Továbbá, át is
   masszírozhatod a tenyeredet, alkarodat. Tehát ne gondolj semmi különlegesre, de ezek az általános dolgok is számítanak,
   ha merevnek érzed az ujjad, csuklód.
   Örülök, hogy élvezed a leckéket!

 • Anita

  Szia Csaba! Szeretném megkérdezni, hogy létezik-e egy szabály arra, hogy melyik ujjamat melyik bundnál használom. Törekszem arra, hogy a mutatóujjamat az első bundnál, a középsőt a második bundnál, a gyűrűst a harmadik bundnál használjam. Ezért kell néhány akkordot Adúr Gdúr ” újratanulnom”. A kérdésem az lenne, hogy a Kis kece lányomra nem kellen- e ezt a szabályt alkalmazni.Például, hogy ne a mutatóujjamat használjam a második bundnál, hanem a középsőt.
  Köszönettel, Anita

  • Csaba Bejegyzés szerzője

   Szia Anita!
   Köszönöm a kérdésed!
   Szigorúan bundszámhoz kötött ujjrend nincs. Pl. hogy a második bundnál mindig a középső ujjal kellene fogni.
   Az ujjrend teljesen az adott darabtól függ.
   Az viszont van, hogy a bundokat egymáshoz képest melyik ujjal tanácsos fogni. Ez sincs kőbe vésve, de sokszor jó így használni.
   Pl. ha a 8. ujj a mutató, akkor a 11. bundra sokszor a legjobb a kisujj. Hiszen a 9. lenne a középső, és a 10. a gyűrűs.
   Tehát az ujjak egymáshoz képest való fogása rendje a döntő.

 • Erika

  Szia Csaba! Egy hónapja kezdtem el tanulni a videóid alapján. Nagyon jól haladok. Azt a pár dallamot, amik itt az első három részben vannak már le tudom játszani. Minden nap gyakorolom őket. Most kezdtem el az akkordokat tanulgatni. Mindent úgy próbálok csinálni, ahogy elmagyarázod. Olyan problémám van, hogy amikor lefogok egy hangot, vagy az akkordoknál, az ujjam sokszor hozzáér egy másik húrhoz és így nem jól szólal meg. Erre van-e valamilyen gyakorlás vagy technika?
  Nagyon köszönöm a segítséged. Üdvözlettel, Erika

  • Csaba Bejegyzés szerzője

   Szia Erika!
   Köszönöm, hogy írtál!
   Az akkordok lefogása kezdőként nem könnyű. Ezért ne vegye kedved, ha belelóg az ujjad a szomszédos húrba. Idő kell hozzá, míg a kéz megszokja a helyes tartást.
   Ezért is érdemes másféle leckéket is gyakorolni (nem csak akkordokat), mert azokkal könnyebb a kéz helyes tartását és mozdulatait fejleszteni.
   Tehát külön technika nincs rá, hanem megéri mindenféle más technikai leckét is gyakorolni (mint amiket találsz az ingyenes leckékben és a Kezdőgitártréning
   tanfolyamban, vagy a Varázskockák tanfolyamban), és így fog a kezed apránként hozzászokni a feladathoz.
   Úgy olvasom, hogy jól csinálod a gyakorlást, folytasd így tovább kitartóan, és menni fognak az akkordok is!
   Szia!
   Csaba

 • Szolnoki Károly

  Még nagyon kezdő vagyok,50-éves.Gyerek korom óta szeretnék gitározni,magam és szeretteim,öröm-magam öröm szerzésére. Bár az önbizalmammal vannak gondok,de örömmel és kellő alázattal,és izgalommal látok neki.

 • Krisztina

  Szia Csaba! Tegnap kezdtem meg az első leckét és eddig úgy tűnik minden rendben. Kicsi kellemetlenség, hogy az ujjbegyeimet megvágják a húrok, a ragtapaszban pedig nem megy a játék. A pengetős kezem felkarja izomlázas lett. Valamit rosszul csinálhatok vagy ez más kezdőknél is így van?
  Köszönöm!

  • Csaba Bejegyzés szerzője

   Szia Kriszta!

   Az elején mindenkinek vágják az ujjait a húrok, ez ne vegye a kedved! Meg kell keményednie az ujjak végeinek, ehhez idő kell, pár hét.
   Az viszont nem jó, hogy a pengető kezed felkarja izomlázas lett. Az azt jelzi, hogy nagyon szorítottad magadhoz a gitárt, nagy erőt fejtettél ki.
   Ennek pont az ellenkezője kell, minél lágyabban, minél könnyedebben játszani.
   Nézd meg kérlek a youtube csatornámon a kezdő gitárosoknak szóló lejátszási listát, sok videót csináltam a fontos dolgokról. A blogomban is megtalálod ezeket.
   A lényeg, hogy ezek a kezdeti nehézségek ne vegyék a kedvedet!
   Kitartás, folytasd a gyakorlást!

 • Bódi Alex

  Szia üdvözöllek Csabi.Már 5napja csinálom az ingyenes gitártraininget. És érzem hogy nagyon jó úton járok, hogy meg tanuljam az alapokat a gitározásba. Nekem olyan kérdésem lenne te hozzád, Hogy naponta menyit gyakoroljak?vagy a napi 1óra az elég… ?

  • Csaba Bejegyzés szerzője

   Szia Alex!

   Köszi, hogy írtál, és örülök, hogy érzed a fejlődést.
   Szerintem nem a gyakorlás mennyisége a döntő, hanem a minősége. Jobb, ha fél órát gyakorolsz odafigyelve, mintha 2 órát úgy, hogy közben más jár a fejedben.
   Napi 1 óra már teljesen jó, azzal már szépen lehet fejlődni.

 • Marcsi

  Szia Csaba! Nagyon örülök, hogy rátaláltam az oldaldra! 1 hete kezdetem el a tanulást, mindennap gyakorlok 1-1 órát. Számomra a legnagyobb
  nehézsgéget a gitártartás illetve a kéztartás okozza. Nekem sajnos kicsi kezem van és ez okoz problémát. Hasonló kezűek hogyan oldják meg a távolságokat?
  Egyébként egész könnyen mennek a leckék. Mindenképp folytatom!
  Köszönöm!

  • Csaba Bejegyzés szerzője

   Szia Marcsi!
   Köszönöm, hogy írtál!
   Igen, nem könnyű az elején megszokni a helyes gitár – és kéztartást. De megéri vele foglalkozni, mert ezek a dolgok kihatással vannak a teljes gitárjátékra.
   Hidd el, kis kézzel is meg lehet tanulni mindent, csak jól és szorgalmasan kell gyakorolni (nekem sincs nagy kezem).
   Az ujjak és a tartás fokozatosan „edződik” hozzá a gitározáshoz. Ehhez idő kell és persze kitartó gyakorlás. De fontos az is, hogy pihentesd mindig
   a kezed gyakorlás során, ne terheld túl!
   Sok sikert hozzá!

 • Dombay László

  Szia Csaba, szeretném végig követni eztt azi ngyenes gitár lecke sorozatot ami, úgy látom, hogy nagyon célravezető. A kérdésem, hol tudok regisztrálni,, hogy ne mindig a google – n kelljen keresnem?
  Köszönöm

 • Nagy János

  Szia Csaba!
  Újból elkezdtem az ingyenes gitár leckék tanulását!
  A kérdésem az lenne, hogy ezeket a gyakorlatokat milyen szisztéma szerint tanuljam?
  Tab-ra, vagy kotta füzetbe írjam le a hangokat?
  Ugyanis megjegyezni nem tudom!
  Köszi a választ!
  Üdv: János

  • Csaba Bejegyzés szerzője

   Szia János!

   Köszönöm, hogy írtál.
   A hangok leírása az elején nem kötelező. De hosszú távon az biztos, hogy csak a hangok tudásával lehet magas szintre jutni.
   Ha van kedved füzetbe vagy a TAB-ba leírni őket, az jó. De egy idő után tudni kellene őket fejből.
   Próbálgasd nagyon kis lépésekben, apránként megtanulni őket.
   Szia!
   Csaba

 • Józsi

  Kedves Csaba!
  Gyakorolom az ingyenes leckéidet. Nem azt mondom, hogy hibátlanul játszom, mondjuk van olyan gyakorlat amelyikből tízből ötször sikerül hibátlanul eljátszanom, van olyan, hogy tízből kétszer. Legtöbbször a húrbiztonságom nem jó, de van, hogy a ritmusból esek ki. Szóval gyakorlok és jók a leckéid!
  Üdvözlettel:Józsi

  • Csaba Bejegyzés szerzője

   Szia Józsi!

   Köszönöm, hogy írtál! Nem baj, ha még vannak hibák a leckékben, viszont ez még azt jelzi, hogy gyakorolni kell őket.
   Ami persze természetes, hiszen csak jól berögzült, stabil mozdulatokkal lehet feljebb jutni a gitározásban.
   Folytasd így tovább a gyakorlást!
   Szia!
   Csaba

 • István

  Kedves Csaba!
  Szeretném megkérdezni, hogy az 5 hónapos kezdő gitártréningben szerepelnek-e az ingyenes leckék, melyeket eddig kaptam, valamint az interneten található videók? pl.14 gitáros gyakorlat

  Várom szíves válaszát.
  Üdvözlettel: István

 • Magyar Miklós

  Örömmel látom a kommentekben, hogy több 50 feletti kezdő is próbálkozik – remélem sikerrel- a gitártanulással.
  Magam is 50 felett vagyok, bő negyven éve apám mutatott pár fogást de kamaszkori türelmetlenségem miatt máig nem tanultam meg játszani (pedig a nagy igyekezetben nagyapám muzeális értékű gitárját tönkre vágtam anno).
  Most, kisebbik fiam ötödik születésnapjára gitárt kért és kapott. Rocksztár akar lenni, szegény még nem tudja, hogy ez már kiment a divatból, de én nem fogom elvenni a kedvét (Angus Young a példaképe:-)).
  Szóval, vele együtt néztük a Youtubeon a különböző oktató videókat, így találtunk az oldalaidra. Bevallom, fiam lelkesedése rám is hatással van, olyannyira, hogy azonnali hatállyal rendeltem magamnak is egy gitárt ( a fiamé háromnegyedes, az nekem kicsi, meg jobb ha mindenkinek van saját). Szóval most a gyerekkel együtt fogunk tanulni, És ki tudja, mire nagypapi leszek, tán magam taníthatom az unokáimat:-).

  • Csaba Bejegyzés szerzője

   Szia Miklós, köszönöm, hogy írtál, és örülök, hogy belevágtál a gitározásba a fiaddal együtt!
   Biztos nagyon motiváló együtt tanulni! Sok sikert a gyakorláshoz mindkettőtöknek!
   Csaba

 • Anita

  Kedves Csaba
  Én valamikor Januárban kezdtem el Gitározni.(az iskola felajállot egy délutáni foglalkozást) De akkor beütött a járvány és nekem nem volt saját gitárom ezért kimaradt 6 honap de egy hete kaptam egy gitár és újult erövel kezdek neki ennek a kezdögitártreningnek. az eggyetlen nagyobb problémám az az hogy az akkordoknál véletlen lefogom a többi húrokat is. mit lehet ez ellen tenni?

  • Csaba Bejegyzés szerzője

   Kedves Anita!
   Köszönöm, hogy írtál!
   Az akkordok nem könnyűek az elején. Teljesen érthető, ha belelóg az ujjad.
   Nagyon melegen azt javaslom, hogy haladj szépen sorban a leckékkel. És csak akkor kezd el
   az akkordokat gyakorolni, ha már az összes korábbi leckét le tudod jól játszani. Addigra az ujjaid
   is ügyesebbek lesznek, a tartást is jobban megszokod. Ez a kulcs az akkordok lefogásához.
   Sok sikert hozzá, szia!

 • Juhász Katalin

  Kedves Csaba!

  Nagyon boldog vagyok, hogy megtaláltam az oldaladat, és hálás köszönet, a szívből jövő szeretetedért, amit a tanulóknak adsz.
  Mindennap alig várom, hogy hazaérjek és tanulhassam a leckéidet, amik türelmesen, érthetően vannak felépítve.
  Köszönöm a magam és a tanulók nevében is, hogy vagy nekünk!

  Üdvözlettel:
  J. Kata

  • Csaba Bejegyzés szerzője

   Kedves Kata!
   Köszönöm, hogy írtál és az elismerő szavaidat is!
   Nagyon örülök, hogy ilyen lelkesen végzed a tanulást!
   Folytasd így tovább és meglesz az eredménye!
   Üdvözlettel:
   Csaba

 • Oszkár Csömör

  ÚH!!!!! Csaba”!! nem semmi Zene Tanár vagy”… Szintén én is rengeted gitár oktató anyagot néztem és próbáltam tanúlni; de el menta kedvem) ( Nálad viszont oda figyelek ,mert megfogja az agyam ahogyan oktatod!!. Kár hogy csak barangoltam ide oda és itt voltál az orrom előtt”… AAAAAA Anyám még a végén 59 évesen gitározni fogok!!!? Annyira örülnék”… Nagyon köszönöm az ingyenes leckéket szívbő”!!!

  • Csaba Bejegyzés szerzője

   Helló Oszkár!
   Köszönöm, hogy írtál!
   És örülök, hogy tetszenek a leckék, és hogy érzed a fejlődést!
   Gyakorolj szorgalmasan és meglesz az eredménye, hidd el!

 • Tóth Attila

  Kedves Csaba!
  Mint sokan mások, én is rengeteg gitároktatós Youtube videót megnéztem.
  Azért döntöttem a Tied mellett, mert egyértelműen látszik – és a gyakorlatban is bebizonyosodik -, hogy lépésről-lépésre építkezve tanítod meg a gitározás alapjait. Sokan az akkordok lefogásával kezdik, ami szerintem csak elveszi a kedvet, mert a kezdő keze még nem áll rá erre a mutatványra.
  Tetszik, hogy egymás után vonod be a húrokat a feladatokba és így tényleg van idő a hurbiztonság valamilyen szintű megszerzsére.
  A második dallam olyan jól megy, hogy felvettem és elküldtem az ismerőseimnek – büszkeségből. Remélem utólag majd megmosolygom ezt a sztorit, de most még sikerélményt jelent. 🙂 A harmadik lecke is egészen jól alakul. – három hete próbálkozom
  Köszönöm a részletes bemutatást és a türelmes magyarázatokat. Attila (66 rangidős?)

  • Csaba Bejegyzés szerzője

   Kedves Attila!
   Köszönöm, hogy írtál, és örülök, hogy tetszenek a leckék!
   Igen, a gitártanulás során nagyon fontos a fokozatosság, ezért is csináltam így a leckéimet.
   Örülök, hogy látod az értelmét, hasznát ennek.
   Klassz, hogy a második lecke már úgy megy, hogy elküldted ismerősöknek!
   Folytasd így tovább a többivel is, és sok sikert kívánok!
   Csaba

 • Zsolt

  Üdv! Megnézve így este a legelső videót jön,hogy tanuljak és gitározzak. No,majd holnap mér késő van,de a lényeg most következik: Szerintem rengetegen hálásak vagyunk Önnek,így szeretnék mindannyiunk nevében hatalmas köszönetet mondani magért a fáradozásért,és az itt feltett kérdésekre,vagy bárhol másutt-adott válaszait. Ugyanekkor,hogy mindezt teljesen ingyenesen és költségmentesen teszi! Példátlan itthon ez a fajta odaadás! Nem dicshimnusz ez,csak egy egyszerű,de annél bagyobb szerettel írt köszönet!
  Egészséget,és további sok-sok szép húr-pengetést mindannyiunknak!
  Üdv,Zsolt 🙂

  • Csaba Bejegyzés szerzője

   Kedves Zsolt!
   Köszönöm, hogy írt! És örülök neki, hogy tetszenek a leckéim és hasznosnak találja őket!
   És köszönöm az elismerését, kedves szavait!
   Sok sikert kívánok a gitártanuláshoz!
   Üdvözlettel:
   Csaba

 • Oswald Gábor

  Kedves Csaba!

  Köszönöm szépen az első leckéket.
  Nagy örömmel és lelkesedéssel álltam neki a gyakorlásnak,
  és máris van egy kis sikerélményem.
  Köszönöm a tanulási lehetőséget

 • Glázer János

  Szia Csaba!
  Már 1 hete megvettem az első gitárom, és attól a naptól kezdve gyakorlom a leckéide, napi 1-2 órát. Több leckét is megnéztem másoktól, de a tiedet értettem meg a legjobban, és leg hamarabb. Nagyszerű tanár vagy, és ezuton is szeretném megköszönni a lehetőséget, hogy tőled tanúlhatok. Köszönöm!
  Remélem egyszer majd személyesen is tudunk találkozni,hogy megköszönhessem.

 • Bakos Katalin

  Kedves Csaba!

  Szeretném megköszönni, hogy elküldted a leckéket!
  A nulláról indultam és elég reménytelennek éreztem, hogy valaha megfogok tanulni gitározni..de a leckéiddel már nem így érzem, nagyon sokat segítenek!
  Köszönöm mégegyszer!!

  Üdvözlettel:
  Kati

  • Csaba Bejegyzés szerzője

   Kedves Katalin!
   Köszönöm, hogy írtál!
   És örülök, hogy érzed a fejlődést! A gitározás nem könnyű, de csináljad és meglesz az eredménye!
   Sok sikert hozzá,
   szia!
   Csaba

  • Glázer János

   Szia Csaba!
   Már 1 hete megvettem az első gitárom, és attól a naptól kezdve gyakorlom a leckéide, napi 1-2 órát. Több leckét is megnéztem másoktól, de a tiedet értettem meg a legjobban, és leg hamarabb. Nagyszerű tanár vagy, és ezuton is szeretném megköszönni a lehetőséget, hogy tőled tanúlhatok. Köszönöm!
   Remélem egyszer majd személyesen is tudunk találkozni,hogy megköszönhessem.

   • Csaba Bejegyzés szerzője

    Szia János!

    Köszönöm, hogy írtál és örülök, hogy a segítségedre vannak a leckéim!
    Köszönöm az elismerő szavaidat is.
    Remek, hogy ilyen szorgalmasan gyakorolsz, folytasd így tovább és meglesz az eredménye!

 • Király József

  Szia Csaba!
  A leckék megérkeztek,köszönöm!
  Én is elmúltam 50 éves(látom nem én vagyok az egyetlen),szintén nulláról kezdek.
  Üdvözlettel:
  József

  • Dóra Ràkos

   Szia Csaba!
   Dóra vagyok, 49 éves! Màr talàlkoztunk a gyors fejlõdés stratégia tréningen (eltévedtem), végülis sikerült feliratkoznom ide és nagyon tetszik! A màsok hozzàszólàsàból Is tanultam és remélem sikerül majd magabiztosan eljàtszanom egyszercsak valamit!
   Nagyon logikusan magyaràzol és ezért nagyon bízom benned!
   A hozzàszólók Is tetszenek, màr nem érzem magam olyan idõsnek sem! Köszi! Dóra

   • Csaba Bejegyzés szerzője

    Szia Dóra!
    Köszi, hogy írtál!
    Örülök, hogy sikerült regisztrálni, és hogy tetszenek a leckék!
    Látod, milyen klassz gitáros kollégák vannak itt?
    Sok sikert a gyakorláshoz!
    Csaba

 • Torda András

  Szia Csaba !
  A leckéket megkaptam. Köszönöm !
  Elmúltam 50 éves, nulláról kezdek. Szeretnék megtanulni gitározni, mert tetszik. A leckék jók és részletesek, sokat segítenek. Köszi mégegyszer !

  • Csaba Bejegyzés szerzője

   Szia András!
   Köszönöm, hogy írtál és örülök, hogy tetszenek a leckék.
   Haladjál szépen sorban, és akkor menj csak tovább a következő leckére, ha már fejből és
   nagyjából hibátlanul el tudod játszani az aktuális leckét. Így fognak a jó mozdulatok
   rögzülni, melyekre támaszkodni tudsz a későbbiekben.
   Sok sikert a tanuláshoz!

  • Csaba Bejegyzés szerzője

   Szia Imre!
   Akkor jó helyen jársz, ezek a leckék pont 0-ról indulnak. Haladjál sorban, türelmesen, és szépen fogsz fejlődni.
   Sok sikert a gyakorláshoz!

 • Feri

  Kedves Csaba!

  40+ évesen, kb 30 éves vágyamat próbálom valóra váltani a leckéid segítségével, nulláról indulva.
  A lökést az adta, hogy kisiskolás fiam kapott egy gitárt, azt megpengettem és újra 16 évesnek éreztem magam 🙂
  Kapuzárási pánik vagy sem, nem érdekel, kiváncsi vagyok, mire jutok és kész 🙂

  Hálás vagyok az online leckéidért!

  Üdv,
  Feri

  • Csaba Bejegyzés szerzője

   Kedves Feri!

   Köszönöm, hogy írtál!
   Nagyon klassz, hogy belevágtál a gitározásba! Hidd el, szorgalommal és figyelmes gyakorlással remek szintre el fogsz tudni jutni!
   Gyakorold be nagyon jól ezeket a leckéket, ezeket a mozdulatokat fogod használni mindig a gitáron (fejből menjenek és hibátlanul).
   Kezd a legelején, a legkönnyebb leckével. És csak akkor menj tovább, ha már megy. Apránként, nem kell sietni.
   Így fogsz a leggyorsabban fejlődni.
   Sok sikert kívánok a tanuláshoz,
   szia!
   Csaba

 • Botos Zoltán

  Kedves Csaba!
  Ötvenéves kezdő gitártanulóként nagyon hasznosnak tartom a leckéidet. Köszönöm, hogy időt és fáradságot nem kímélve megosztod tudásod idegen kezdő tanulók számára.
  Üdvözlettel Botos Zoltán

 • Mihály

  Kedves Csaba! Nagyon szépen köszönöm a leckéket.Én negyvenhét éves vagyok.7-8éves koromban kaptam egy 1/2-gitárt a szüleimtől .Sajnos nem volt aki tanítson( ráadásként balkezes vagyok ) A gitár tanulás mégis titkos vágyam maradt. Gitárt névnapomra kaptam a családomtól.

 • Nagy Csaba

  Szia Kedves Csaba!Én ötven éves vagyok és most szántam rá magam hogy hangszert vegyek a kezembe.Nálunk mindenki zenél a családban,a feleségem szolfézs zeneelmélet tanár a kisfiam pedig csellózik furulyázik és hegedül.Úgyhogy én sem maradhattam ki a sorból.Az én választásom a gitárra esett mert szerintem nagyon szép dolgokat lehet kihozni a klasszikus gitárból akkordbontásokkal.Így találtam rá az oldaladra.Hála Neked,a leckéidet követve nagyon gyorsan lehet fejlődni.Nagyon aprólékos profi és lelkiismeretes munka ez a tananyag.Látszik hogy szívügyed hogy bevezess másokat is a muzsikálás minden apró részletébe.Köszönet érte hogy hozzáférhetővé tetted sokunknak ezt a lehetőséget.Innentől rajtunk múlik a gyakorlás.További sikeres munkát kívánok üdvözlettel:Nagy Csaba

  • Csaba Bejegyzés szerzője

   Szia Csaba!

   Köszönöm szépen a kedves szavaidat, és nagyon klassz, hogy belevágtál a tanulásba!
   Tartsd meg a lendületedet és sok örömöt kívánok a gitározáshoz!
   Üdvözlettel: Csaba

 • Faragó Imre

  Szia Csaba!Faragó Imre vagyok,44éves és egy régi álmom vált valóra karácsonykor.Kaptam egy tanuló elektromos gitárt.Erősítő még nincs hozzá de telefon átalakítóval tudom használni.Sok kezdő leckét megnéztem a neten,de a tiedet találtam számomra a legmegfelelöbbnek.Én teljesen kezdő,és koromnál fogva nem valami ügyes ,az első két leckét sikeresen és viszonylag gyorsan tudtam venni.A videók érthetőek követhetők,.Köszönöm hogy vannak ilye lelkiismeretes emberek akiktől lehet tanúlni.További sok sikert és jó egézséget kívánok a munkához.üdv Imre!

  • Csaba Bejegyzés szerzője

   Szia Imre!
   Köszi, hogy írtál, és kedves szavaidat is! Nagyon klassz, hogy belevágtál.
   A lényeg, hogy szépen, a saját tempódban haladjál, és sorban kövesd a leckéket. Csak akkor menj tovább, amikor már biztosan megy az előző lecke, fejből, és – nagyjából – rontás nélkül.
   Nyomasd Imre, jó lesz! Szia!
   Csaba