Ingyenes leckék 4 15


Kész vagy a korábbi leckékkel? Szuper, mert ezek most tényleg nehezek lesznek...Apránként gyakorold ezeket a leckéket, bontsd le kis darabokra.

Töltsd le a tabot a gyakorláshoz

PdfEz egy igen összetett darab, váltott pengetést, ujjkoordinációt, ritmikát, húrbiztonságot egyaránt fejleszt. A nehézsége miatt egyszerre csak 2-4 hangot vegyél át, és ismételd meg ezeket addig, míg már könnyen megy. Ha sikerül, akkor jöhet a következő 2-4 hang.

Töltsd le a tabot a gyakorláshoz

PdfEz is egy igen összetett darab, váltott pengetést, ujjkoordinációt, ritmikát, húrbiztonságot egyaránt fejleszt. A nehézsége miatt most is egyszerre csak 2-4 hangot vegyél át, és ismételd meg ezeket addig, míg már könnyen megy. Ha sikerül, akkor jöhet a következő 2-4 hang.

Töltsd le a tabot a gyakorláshoz

PdfEz a lecke talán a legnehezebb. Akkordváltásokat, húrbiztonságot, ujjkoordinációt fejlesztheted vele. A nehézsége miatt most is apránként haladj, javaslom, hogy akkordonként bontsd szét a dalt. Tehát egyszerre csak egy akkordot, és az utána lévő kis dallamot gyakorold, és ezt ismételd meg annyiszor, hogy már könnyen menjen. Utána jöhet a következő akkord és 1-2 hang.


Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

15 Gondolat “Ingyenes leckék 4

 • Andrea Buza

  Szia Csabi!
  Karácsonyra szereztem egy akusztikus gitárt a kislányomnak, de tudtam, hogy az enyém lesz.
  Nagyon féltem a kezembe fogni. De rád találtam, és 2 napja pengetem a húrokat.
  Az első lecke dallama nagyon tetszik. Ha elakadnak az ujjaim a nehezebb leckéknél, visszatérek a biztonságoshoz, és nem adom fel!
  Köszönöm neked, hogy elindulhattam…

  • Csaba Bejegyzés szerzője

   Szia Andrea!
   Köszönöm, hogy írtál!
   Örülök, hogy sikerélménnyel kezdődött a gitártanulásod!
   Igen, az jó ötlet, hogy ha valami nem megy, visszatérsz a könnyebb dolgokra. Ez később is egy jó módszer.
   Sok sikert a tanuláshoz!

 • Csenge

  Szia Csaba! Egy pár hónapja kezdtem el gitározni. Az elején bizonytalan voltam, de a leckéid nagyon sokat segítettek a fejlődésemben. Sokat tanultam a leckékből, most már kényelmesen tudok gitározni. Hálás vagyok azért, amiért rátaláltam a leckéidre és egy szuper online oktatóra. Csak így tovább!

  • Csaba Bejegyzés szerzője

   Szia Csenge!

   Köszönöm, hogy írtál, és az elismerő szavaidat!
   Nagyon örülök neki, hogy segítettek a leckék, és hogy érzed a fejlődést!
   Sok sikert a további gyakorláshoz!

 • Gergő

  Szia Csaba!
  Hadd kérdezzem meg, hogy te a Rózsaszín Párduc legvégén amikor a szabad E húrral kezdünk, milyen pengetési rendet tartasz a legjobbnak?
  Én váltott pengetéssel csinálom lepengetéssel kezdve a félhanggal eltolt G húrig.
  Válaszodat előre is köszönöm!

  • Csaba Bejegyzés szerzője

   Szia Oli,
   köszönöm, hogy írtál és az elismerő szavaidat is!
   Van ilyen, valakinek az egyik lecke a könnyebb, másvalakinek meg a másik.
   A lényeg az, hogy meg tudtad tanulni őket.
   Köszi még egyszer, és így tovább! 🙂

 • Molo

  Köszi! Szerencsére a már említett 8 (és valamivel több, pl. F dúr és moll és barrés társainak egy része) egy sok-sok évvel ezelőtti nekibuzdulásból eredően már egész jól megy. Amiért elkezdtem újból a gitár tanulást az, hogy végre lett egy elektromos kütyüm ( a legolcsóbb Squier, de jobb nem is való a kezeimbe, és tegnap óta már egy igazi Fender házi kombóm is van), és a dallamjátékot, rockot, bluest, stb. szeretném valamennyire megtanulni, még mielőtt meghalok (nem sürgős). A húrbiztonságos témák pl. nagyon jók, alaposan megizzasztanak. Hiába pötyögök már a videód alapján veled egyszerre dallamot (a legegyszerűbbeket persze), ezek a 3, 4 (több!) húros váltások, váltott pengetések azért (újra)kezdőként igen lassan mennek bele öregedő kezeimbe (és agyamba, ahol már kezd beköltözni Demencia néni, vagy Alzheimer bácsi?). De igyekszem. Nem vágyok gitárhős szerepre, se színpadra állni (30 éve talán volt bennem ilyen, de elmúlt :D). Pl. a Haydn résznél beakadtak a kezeim, de majd kibogozom. Még egyszer köszi a „házi feladatokat”!

 • kovács gábor

  Szia Csaba ! Csak egy kérdést szeretnék feltenni , én már elvégeztem egy 5 hónapos gitár tanfolyamot, ez ugyan az az 5 hónapos tréning ? Köszi a választ . Szia Gábor voltam.