Akkordbontás kezdőknek


Ebben a leckében 3 akkordbontást nézünk meg egyszerű mozdulatokkal.

A videó tartalma szövegesen:

Az akkordbontás kifejezés azt jelenti, hogy nem pengetjük meg egyszerre az akkord minden hangját, hanem valamilyen sorban pengetjük őket. Sokszor egy hangonként, de lehet többet is pengetni, csak nem az összeset. Ebben a leckében egy hangot pengetünk egyszerre az akkordokból.

Könnyű akkordokat találsz a feladatokban. Az első két példában Am, C és G akkord van, a harmadikban A, D, G és E. De nem kell ezeket az akkordokat ténylegesen lefognod, mert nem használjuk a teljes formájukat. Csak egy-egy hangot fogunk le belőlük. (Lesz olyan, hogy a G dúr során nem kell fognod semmit – a középső két húrt üresen pengetjük.) Tehát vágj bele a gyakorlásba, el fogod tudni játszani a leckét!

A gyakorlás során figyeld a pengető kezedet. A húrok között ugrálni kell (akkordbontás során nem is lehetne másképpen), segít a tekinteted, ha azzal követed a pengető kezed mozgását. És lassan gyakorold a mozdulatokat, egyszerre csak kevés hangot pengess. És ismételd át ezt a pár hangot, amíg már jól megy, és csak utána folytasd a tanulást.

Itt tudod letölteni a leckét: Akkordbontás kezdőknek

Sikerül eljátszani? Írd meg hozzászólásban, kíváncsi vagyok!
Melyik a kedvenc akkordbontásos dalod? Ezt is írd meg!

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük