Jónás Tamás – Winter (Tél)


2022. január 22-én, szombaton délután jelenik meg Jónás Tamás új albuma, a The Four Seasons EP-sorozat 4. része, amelynek alcíme „Winter” Hallgasd meg a teljes albumot!

A négy dalból álló zene a tél különféle arcait mutatja be, a tél hirtelen és erőteljes megjelenésétől a derűs napsütéses havas tájakig, a legkeményebb fagyos hajnaloktól a tél végi olvadásig. A számok címe: „A Shift By Fate”, „Buried In The Deep”, „The Claws Of Ice”, valamint „No Beginning, No End”.

A konceptalbum-sorozat első három része, a „Spring” (https://youtu.be/iNehTMP-OHM), a „Summer” (https://youtu.be/d4jcyR7LjKA) és az „Autumn” (https://youtu.be/o5ucPVAlbjE) az elmúlt években jelent meg, Tamás ezzel szeretne tiszteletet adni egyik kedvenc zeneszerzőjének, Antonio Vivaldinak, aki az eredeti Négy Évszak sorozat szerzője. Az új lemez borítóján levő zsebóra szimbolikusan Vivaldi óráját jelképezi, a fedélen levő stilizált A.V. monogram is ezt mutatja. A teljes sorozat ennek az órának a hangjával indul a Tavasz album legelején, és ugyanezzel a hanggal zárul a most megjelent Tél album legvégén.

Jónás Tamás négy évszakának mind a négy albumán érdemes a 2. számok végét megkeresni, ahol a zenébe beépítve mindig megszólal 1-1 ismert motívum az eredeti Vivaldi-mű megfelelő évszakából.

A sorozat számos kreatív játékot és közös formai és tartalmi elemet rejt magában, kezdve a lemezborítók közepén levő órákkal és egyéb mérőeszközökkel, a dalcímek szavainak számán keresztül (ahányadik rész az adott évszak, annyi szóból állnak a címek) a visszatérő zenei motívumokig.

Közös mind a négy albumban az is, hogy Sergey Boykov, a zseniális billentyűs és zongorista, mindegyik évszakban egy-egy zongoraszólóval szerepel. A „Winter” utolsó dalának második fele pedig sorrendben felvonultatja az összes korábbi évszak fő dallamait, ezzel is jelezve, hogy az élet körforgása soha nem ér véget.

A lemez a Bandcamp oldalán (https://jonastamas.bandcamp.com) máris kapható, és napokon belül megtalálható lesz az összes online zeneáruházban és a streaming-platformok (Spotify, Deezer, iTunes, Amazon, stb) kínálatában is.

Tamás további oldalai:
Facebook: https://facebook.com/jonastamas
YouTube: https://youtube.com/jonastamas
Instagram: https://instagram.com/jonastamas_

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük