Saját dal – The mountain of orphaned dreams (Az árván maradt álmok hegye) 4


Instrumentális rock-metal dal, szimfonikus hangszerekkel megszínezve

Ebben a bejegyzésben az első saját dalomat hallgathatod meg videós formában. A videóban a saját festményeim és egy kis történet is helyett kapott a zene mellett. Utána elolvashatod, hogy, hogy mi inspirált ennek a dalnak a megírásában.

Hogyan született ez a dal? Számomra a természet hatalmas inspirációs forrást jelent. Gondolj csak bele, hogy pl. egy erdő mennyire különböző hangulatot áraszthat. Fényes nappal, kellemes madárcsicsergésben mennyire más az erdőben sétálni, mint pl. este, teljesen egyedül, amikor néha furcsa zajokat, zörejeket is hallunk. Ugyan így, egy erdővel koronázott alacsonyabb hegyre ránézve mennyire más hangulata lesz az embernek, mintha egy magas, meredek, éles sziklákkal tarkított hegyre néz rá. (Tolkien A Gyűrűk Ura könyvében is rengeteg példa van erre.)

Ezek a természeti képek adták a kiindulópontját ennek a dalnak. Fenyvessel tarkított magas, sziklás hegyeket képzeltem el. Mivel egy pár éve tanulok rajzolni/festeni, így adta magát az ötlet, hogy a zenéhez festményeket is csináljak. És mivel szeretem a fantasy történeteket, így egy rövid kis történetet ki is találtam hozzá. A videóban angolul van, de itt a magyar fordítása:

„Élt egyszer egy tündérnép, amely különösen szerette az álmokat. Vezetőjüket Laranath-nak hívták. Azért, hogy az álmaik megmaradjanak, Laranath elhatározta, hogy létrehoz egy varázshegyet. A hegyen minden tündér választott magának egy fenyőfát, és a fák magukba szívták az álmaikat, megőrizvén azt. Úgy mondják, Laranath fája a hegy tetején volt. Senki sem tudja, hogy mi lett aztán a tündérnéppel
de a fák még mindig ott vannak. Ha áthaladsz ezen a vidéken, légy óvatos. A tündérálmok különösek az embereknek…”

Hogy tetszik a dal? Kíváncsi vagyok a véleményedre! Mi az, amit tetszik benne, mi az, ami kevéssé? Írd meg hozzászólásban!


Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 Gondolat “Saját dal – The mountain of orphaned dreams (Az árván maradt álmok hegye)

 • Molo

  Nem tudtam, hogy festő is vagy. Ezt a világot én is bÍrom. A képeket nézve nekem inkább a Vaják világa jutott eszembe. Nem a film, nem a játék (azt nem ismerem), hanem a könyvek.
  A zene is jó lett!
  Gratula!

  • Csaba Bejegyzés szerzője

   Szia Molo,
   köszönöm! Örülök, hogy tetszik a zene! Én is olvastam a vaják könyvek egy részét (nem mind, de kettőt még régebben).
   Klassz volt, tetszett. A sorozatban és a játékban is valamennyire próbálják követni, nem rugaszkodtak teljesen el a könyvektől.
   Gyerekként sokat rajzoltam, aztán jött a gitár, de pár éve megint eszembe jutott, és elkezdtem megint. Klassz dolog az is, nagyon!
   Van még más hasonló könyv, mozi, amit szeretsz?

   • Molo

    Persze. A fantasy könyveket, filmeket szeretem, a Gyűrűk ura alap, a Szilmarilok, Hobbit is, én még könyvekben ismertem meg jóval a filmek elött ’89 környékén. Vagy a Korongvilág, bár abból még nem sokat olvastam el.
    Rajzolni viszont nem tudok, nem is szeretek, és a rajz, festészet nálam csak a zene és az irodalom után jön.

    A szám gitártémáját tab/kotta formájában nem akarod megosztani? Gyakorlásilag magamfajta kezdőknek. 😀
    Vannak benne jó részek. A videó alá duobterist néven is én voltam.

    • Csaba Bejegyzés szerzője

     De jó! Én is imádom a Gyűrűk Urát, meg mindent Tolkientől. És köszi a hozzászólást a videó alá is!
     Csinálok videót majd a dal gitártémáiból. Sőt, szerintem majd a fuvola témát is leírom gitárra.
     Köszi Molo!