3 neoklasszikus metal gitár riff


Ebben a videós leckében 3 neoklasszikus metal gitár riffet tanulhatsz meg. A videóban is megtalálod a TAB-ot, de a videó alatt egyben le bírod tölteni. Olvass tovább!

Ebben a 3 neoklasszikus metal riffben pengetést tekintve szinte csak lepengetést használunk. A 2. riffben van egy helyen felpengetés is. Metal stílusban ez gyakori, ha a tempó megengedi, sokszor használnak csak lepengetést a gitárosok. Ezzel egy egyformább, erőteljesebb pengetéses hangzás jön létre.

Skálát tekintve főként az A természetes moll skálából épülnek fel ezek a gitár riffek. Itt-ott van kitekintés ebből a skálából. Pl. az első riff végén az A melodikus moll skála van, és a teljes 3. riffben az A harmonikus moll skálát találod meg. Klasszikus zenében sokszor váltogatják ezt a három moll skálát, mert a három skála bizonyos értelemben másra való, másképpen kell – vagy érdemes – velük bánni.

Ugyancsak a második riffben található egy helyen egy Fisz hang is, ami az A dór skálából való.

A teljes TAB-ot egyben itt tudod letölteni: 3 neoklasszikus metal riff

Ezekhez a riffekhez az inspirációt Yngwie és más neoklasszikus metal gitárosok dalai adták. Te szereted ezt a stílust? Ki a kedvenced? Írd meg!

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük