Neoklasszikus metal kezdő lecke 5


Ebben a bejegyzésben egy kezdő szintű neoklasszikus metal leckét nézünk meg. Fejleszteni fogod vele az ujjaid mozdulatait, a váltott pengetésedet és a gitár nyakán való tájékozódási készségedet. Olvass tovább a leckéhez!

A neoklasszikus stílus onnan kapta a nevét, hogy a klasszikus zenéből ismert akkordmeneteket, harmóniavázakat, skálákat, figurákat, dallamokat használja metal hangzással.

Személy szerint nagyon szeretem ezt a stílust. A klasszikus zenében határtalan lehetőség van, nagy zeneszerzők alkottak fantasztikus műveket, amelyekből rengeteget lehet tanulni. És ha mindezt összekombináljuk a torzított gitárok erejével, akkor abból szerintem klassz dolog sül ki.

Ebben a kezdőknek szánt leckében figyelj a pengetésirányra, az ujjrendre (melyik hangot melyik ujjaddal fogod), és persze a ritmikára.

Itt tudod egyben letölteni a TAB-ot.

Itt tudod lejátszani vagy letölteni a kíséretet. Letöltéshez kattints jobbra lent a három kis pötty ikonra, majd Letöltés, adj neki egy nevet és kész.

Szereted te is akár ezt a stílust, akár a klasszikus zenét?
Ha igen, van kedvenc zeneszerződ, zenekarod, gitárosod? Írd meg hozzászólásban, kíváncsi vagyok!


Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 Gondolat “Neoklasszikus metal kezdő lecke

 • Papajoe

  Köszönöm Csaba!
  Ha klasszikus feldolgozások akkor Wolf Hoffmann (Accept) a kedvenc, ha meg forditjuk akkor a Metalicca és a San Francscoi filharhomonikusok, és U.D.O a német Bundeswer közös produkcioja viszi a primet nálam. Ha Metal zenék akusztikus gitáron akkor pedig Igor Presnyakov (fingerstyle)

 • Szászy Anita

  Köszönöm Csaba! Nagy élvezettel olvasgatom,és hallgatom a you tube videóidat.Azért ,mert alapvetően egy liberális,szabadság kedvelő típusú nő vagyok.Aki gyűlöl minden kötöttséget ,csak keveset bír ki sablonokból.A te szabadelvű tanítási módszered nagyon tetszik nekem .Azért ,mert nagyon könnyen értem meg ilyen formában a tanulandót .Odáig merészkedtem a gitár használatban ,hogy önállóan próbálom megalkotni a gitár húrokon a dalok ritmusát,dallamát,éneklem magamban a szöveget,és gitározom ahogyan jön,ahogyan érzem hogy melyik húr kell az adott hangzás kialakításához.Öröm így számomra,és izgalmas is a gitár tanulás .Ezt viszont a te szabadságra lehetőséget adó tanulási módszerednek köszönhetem .

  Szászy Anita

  • Csaba Bejegyzés szerzője

   Szia Anita!
   Köszönöm szépen, hogy írtál, és köszönöm az elismerő szavaidat is!
   Nagyon örülök neki, hogy öröm és izgalmas számodra a gitártanulás, tartson ez így ki nagyon sokáig!
   Folytasd ilyen kedvvel a gyakorlást és meglesz az eredménye!
   Szia!
   Csaba