Bevezetés a sweep picking technikába


Ha szeretnéd gitár szólóidat változatosabbá és színesebbé tenni, akkor megéri megtanulnod a sweep picking technikát. Nézd meg a videós leckét az alapokhoz.

Bár ez egy bevezető lecke, de maga a technika nem kezdő gitárosoknak való. Ha most kezdtél, vagy fél – 1 éve gitározol, akkor még inkább hagyjad ezt a leckét. Ebben az esetben nézd meg inkább a Kezdőgitártréninget.

Magát a technikát bármilyen stílusban fel fogod tudni használni (blues, funky, jazz, rock, metal, bármi). Ebben a példában egy neoklasszikus metal dallamot játszunk el vele, de ez csak egy példa.

Azért, hogy könnyebben vedd az akadályt és megkönnyítsem a tanulásodat, a sweep technikát ebben a leckében csak a mély húrokról a magas felé csináljuk. Visszafelé váltott pengetést használunk. (Egy új technika tanulásánál érdemes szétválasztani a nehézségeket.)

Gyakorlási tanácsok:

Először végezd el csak a pengetést kattogással, ahogyan azt a videóban is látod. Így a pengető kezedre rá tudsz jól koncentrálni, és jól be tudod rögzíteni a pengetés megfelelő mozdulatát.

Majd kezdd el gyakorolni külön-külön a formákat nagyon lassú tempóban. Mivel széles fogások vannak sokszor ebben a technikában, így itt fontos a helyes támaszkodás hátul a gitár nyakán a hüvelykujjal. (Ha még nem láttad a helyes támasztásról szóló videómat/leckét, akkor itt találod).

Ha már megtanultad a formákat lassan, akkor próbáld őket sorba fűzni.

Innen tudod letölteni a TAB-ot: Bevezetés a sweep picking technikába

Ne feledd, minél több technikát tudsz szépen használni, annál izgalmasabb és változatosabb lesz a játékod!

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük