Sérülés gyógyítás és megelőzés Gitártornával


Gitárosként kezeink védelme és jó karban tartása kiemelt fontosságú. Az egyértelmű, hogy sérült kézzel nem lehet gyakorolni, ezért nagyon vigyáznunk kell a kezeinkre, hogy ne sérüljenek meg. De ez csak az egyik része a dolognak. A kezeinknek ezen felül még jó állapotban is kell lennie, ha fejlődni szeretnénk. Ez alatt azt értem, hogy az izmok ne legyenek görcsben, ne rögzüljön feszültség beléjük. Ebben segít a Gitártorna. Olvass tovább. 

Sajnos, elég kötött izomzattal rendelkezem, így tudom, hogy az izmok nagyon be tudnak állni. Már a mindennapi teendők során is, de gyakorlás során is, ha nem figyelünk oda rájuk. Márpedig, – ahogyan itt a blogomon is láthattad, olvashattad már nem egyszer – feszes, görcsös izmokkal nem lehet fejlődni, nem lehet a mozdulatokat jól begyakorolni. Ezért találom hasznosnak Oláh Gergő módszerét, a Gitártornát. Ebben a módszerben Gergő egyrészt foglalkozik magukkal a sérülések gyógyításával (ha valakinek meghúzódott a keze, izmok-inak fájnak, stb), másrészt a megelőzéssel, tehát azzal, hogy a kezeink jó karban legyenek. Nézd meg ezt a két videót, hogy jobban megértsd a módszert:

Bemutatkozás:

Regeneráció pihentetés nélkül?


Mivel személyesen is jártam Gergőnél, tudom, hogy lelkiismeretesen végzi munkáját, így csak ajánlani tudom, hogy vess egy pillantást a honlapjára is:
Gitártorna

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük