Gitár kíséret generátor


Találtam egy klassz weboldalt, amelynek segítségével bármilyen akkordos kíséretet tudsz készíteni pár kattintással. Így könnyen tudsz csinálni magadnak akkordos kíséreteket, amelyekre aztán rá tudsz szólózni, improvizálni.
Olvass tovább!

A weboldalt itt találod: http://www.fachords.com/tools/jam-tracks/

(Ha először nézed meg, akkor felajánl az oldal mindenféle gitárleckéket is, ha nem akarod ezeket, kattints a „No thanks, launch the software tool” feliratra. Utána pedig a „Ready. Click to begin” gombra.)

Így néz ki a kezelőfelület (csak kép).

 

 

A legfontosabb opció az, hogy le tudod játszani a kiválasztott kíséretet a „Play” gombbal. Mellette pedig felépítheted a kíséretet akkordokkal. Pl. az elején azt látod a fenti képen, hogy C (nyíl), és maj7 (nyíl). A C melletti nyíl segítségével egy legördülő menüből ki tudod választani, hogy milyen akkordot szeretnél. Pl. G, vagy D, vagy bármi más. A maj7 melletti nyíl segítségével pedig az akkord milyenségét tudod kiválasztani (moll, dúr, moll hetes, dúr major hetes, stb.).

Ha sima dúrt akarsz játszani, akkor válaszd a „maj” lehetőséget, ez jelenti angolul a dúrt. Ha egy sima moll akkordot akarsz játszani, akkor pedig a „m” betűt válaszd (angolul minor). Persze még egy rakás lehetőség van, rá tudsz keresni a neten, hogy melyik mit jelent, ha nem ismered ezeket.

A hangzás kicsit gépi, de szerintem arra teljesen jó, hogy mindenféle kíséretet tudsz csinálni magadnak gyorsan és könnyen, és rá tudsz játszani. A „Bpm” gombbal a sebességet tudod változtatni, a „Time” gombbal pedig egy pár időmérték közül tudsz válogatni.

Jó jammelést!

 

Segítség kellene?
Fejlődni szeretnél a szólózás, improvizáció terén?
Érdekel, hogy egyes akkordokra milyen skálákat lehet rájátszani?
Szeretnél te magad is jól hangzó akkordmeneteket létrehozni, hogy aztán rá tudjál szólózni, improvizálni?
Nézd meg a lehetőségeidet a gitároktatással kapcsolatban:
Gitároktatás felnőtteknek szólózással, improvázióval

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük