Két villámgyors gitáros remek hangképzéssel 2


Ebben a bejegyzésben két remek gitárosról lesz szó. Egyikük Paul Gilbert, a másik egy görög gitáros, Panos Arvanitis. Bár mindketten nagyon gyors és technikás gitárosok, elsősorban nem ezért szerepelnek ebben a bejegyzésben (bár ez is elég ok lenne), hanem a rendkívül precíz és feszes játékuk miatt. Nézd meg a videóikat, megéri, nekem nagy inspirációt jelentenek.

Először jöjjön Paul Gilbert. Azt lehet róla tudni, hogy a váltott pengetés nagymestere, de ebben a videóban mindezt ráadásul egy fémhúros akusztikus gitáron csinálja. Ha már játszottál ilyen gitáron, akkor tudod, hogy gyors futamokat bizony nehezebb rajta játszani, mint elektromoson. Rögtön az elején egy elég kemény ritmusgitározás van, amiben már megfigyelheted a korábban említett hangképzést. Utána, kb. 1:55 körül kezdődik a szóló, amiben ezt még tovább fokozza Paul. Itt a videó:

 

 

 

Jöjjön a görög gitáros, Panos Arvanitis. Rengeteg videója van, nagyon sokat megnéztem, remekül játszik. Az, hogy villámgyors, egy dolog, de borzasztó precíz is. Nagyon tetszik, ahogyan tompítva játssza a gyors futamokat, minden hang nagyon feszesen és pattogósan szól.

 


 
Nekem nagy inspiráció ilyen klassz gitárosokat nézni és hallgatni, remélem, te is kedvet kapsz a gyakorlásra ezektől a videóktól.
 
Ha szereted a gyors játékot, és még nem ismered, nézd meg azt az ingyenes lecke sorozatot, amiből – többek között – megismered a Gyorsaság Egyenletét gitáron. A leckesorozatból megtudod, hogyan és mire kell figyelned gyakorlás során, ha te is szeretnél gyorsan játszani. Itt a link, klikk: A gyors fejlődés és a gyorsaság fejlesztésének stratégiája gitáron.

 

 

 

 


Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 Gondolat “Két villámgyors gitáros remek hangképzéssel

  • kovács gábor

    Szia Csaba ! Hát ez a két gitáros egyszerűen eszméletlen jó igen csak virtuóz a játékuk , jó volt hallgatni és látni milyen gyorsan száguldanak az ujjak a gitárnyakon. De azt hiszem ehhez nekünk földi halandóknak , fényévek kellenek, hogy elérjük ezt a szintet . Abban is egyet értek, hogy dobgitáron még sokkal nehezebb ilyen szólókat játszani. Hát egy szó mint száz páratlan produkció volt mind kettő. Szia Csaba ! Gábor voltam .