Kezdő gitár lecke 3. rész 14


Ebben a kezdő gitárleckében egy fontos technikával, a váltott pengetéssel ismerkedsz meg. Egy klassz dallammal gyakorlod ki ezt a technikát. Nézd meg a videót.

A kíséretet sajnos nem tudod letölteni, ne haragudj!

Sikerül lejátszani? Írd meg! Azt is, hogy hogy haladsz a gyakorlással!

Első rész

Kezdő gitár lecke

2. rész:

Kezdő gitár lecke 2. rész

A kezdő gitár tanulásnak 5 fontos lépése, területe van. A váltott pengetés ezekből az egyik. A maradék néggyel ismerkedj meg ebben az ingyenes lecke sorozatban: gitár leckék kezdő gitárosnak


Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

14 Gondolat “Kezdő gitár lecke 3. rész

 • kovács gábor

  Szia Csaba ! Bepótoltam a leckét sikerült kb. 10 perc alatt megtanulnom a dallamot és a kísérettel is lejátszottam ,elsőre sikerült hibátlanul .Még egyszer köszi és várom a további leckéket .Szia Gábor voltam .

 • Dobi Zoltán

  Szia Csaba.A lecke kellő odafigyeléssel megtanulható nem okozott gondot,de a húrbiztonságra több időt kellett adnom.Amikor hozzájött a kísérő dallam jött vele a hiba is, túl gyors voltam.De négy-öt próba után találkozott a két dallam,és nagyon tetszett játék.Ez teljesen új dolog volt,és nagy adag pozitív élményt adott.Utólag is köszönöm.Sok lecke mind ez is jobban szól elektromos gitáron mind egy fémhúros westernen, de nekem még kell rá várni.A kiszemelt Cort Z-Custom2 ára még gyűjtés alatt,de megvárom.Az erősítő a kérdéses abban elfogadnák segítséget, hogy mi legyen a Cort hangadója.Üdv Zoltán.

  • Csaba Bejegyzés szerzője

   Szia Zoltán!
   Köszönöm a visszajelzést, és örülök a sikerednek!
   Az erősítő egyéni ízléstől függ, így nem tudok sajnos biztos tippet adni. Pl. nekem az egyszerű erősítők tetszenek, nem szeretem, ha túl sok effekt, miegyébb van rajta.
   Így pl. egy kisebb Marshall számomra jobb választás lenne, mint egy olyan, amin sok tekerentyű, ilyesmi van. Így ezt neked kell végiggondolni. Javaslom, a youtube-on keress rá az adott erősítő márkára, ami tetszik, és fogsz találni egy rakás bemutató videót, így meg tudod a hangját is hallgatni mindenféle zenei közegben.

 • Varga Lászlo

  Szia Csaba.kérted irjam meg hogy haladok a gyakorlással.Hát ugy foglalnám össze hogy egy 10-es skálán kb8-as.Persze egy kivülálló lehet hogy kevesebbet adna.Nagyon jok a leckék köszönöm.Üdv

    • Csaba Bejegyzés szerzője

     Szia László!
     Igen, a stratégia (amire fent tudsz feliratkozni) 3 részes. De azt a gyakorlási elvet mindenre fel tudod használni, amit csak gyakorolsz. Azokat az elveket próbáld beépíteni a gyakorlásodba, akármit is gyakorolsz. Így sokkal hatékonyabb lesz a gyakorlásod, és gyorsabban fogsz fejlődni.
     Később lehet, hogy teszek fel még további részeket is.

 • Miki

  Szia Csaba!

  Köszönöm, nagyon kellemes egyszerű és fülbemászó ez a dallam.
  Szoktam fütyörészni is. 🙂
  20 perc alatt megtanultam és odanézés nélkül is megy. 🙂

 • kovács gábor

  Szia Csaba!Az a helyzet hogy, még nem próbáltam meg de azt hiszem nem okoz problémát lejátszani hála az alapoknak amit a sok jó leckékből tanultam amit küldtél .De be fogom pótolni . A lecke egyébként jő a a kíséret is kellemes . Köszönöm és várom továbbra is a leckéket. Szia Gábor voltam .

 • Koczka Zsolt

  Egy kis türelmedet kérem a 3. leckével kapcsolatban. Bemondta az unalmast a laptopom, szervízben van, több hét, mire hozzájuthatok. Addig Nem tudom gyakorolni ezt a kis dallamot.
  Zsolt (vurfel)