Egy hatásos módja annak, hogyan játssz különleges akkordbontásokat a gitáron 4


Az akkordbontások nagyon hangulatos tudnak lenni, főleg, ha a gitáros egy kis trükköt is belerak. A napokban bukkantam a brit Tank együttes videójába, ami rögtön megtetszett, mert a gitárosok egy remek akkordbontásos ötletet mutatnak be benne. (A Tank egy brit dallamot metal banda, be kell valljam, korábban nem hallottam róluk, de most már figyelni fogok rájuk.) Ebben a bejegyzésben nézd meg magát a klippet, és leírtam tabba ezt a remek akkordbontást, meg tudod nézni és tanulni. Olvass tovább!

Itt a videóklipp, hallgasd meg először:

 

 

A klipp elején található akkordbontásról szól ez a bejegyzés. A trükköt az adja, hogy a gitárosok a H hangot két helyen pengetik. Egyrészt az üres H húron, másrészt fogott hangként a D húr 9. bundjánál. Ezzel egy elég különleges effektet hoznak létre. Meg kell mondjam, alaposan megizzadtam, mire ki tudtam silabizálni, hogy mikor melyiket használják éppen. Az akkordbontás vége felé ugyanez történik az E hanggal, egyszer üres húron játsszák, egyszer a H húr 5. bundjánál. Itt a tab, nézd meg (a felvételen a gitárok fél hanggal le vannak hangolva):

Tank - Valley of tears

 

Ráadásul, ettől a kis trükktől függetlenül, szerintem maga a dal is remek, jól kitalált, felépített akkordokkal, részekkel.

Ha van egy akkordbontásos dalod, vagy dal részleted, gondolj erre a megoldásra, mint lehetőségre, amivel különlegesebbé tudod tenni.


Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 Gondolat “Egy hatásos módja annak, hogyan játssz különleges akkordbontásokat a gitáron