Brutál metal riff a Symphony X új szerzeményében


Hamarosan megjelenik a Symphony X új albuma, és az első dal már meghallgatható róla. Michael Romeo, a csapat virtuóz gitárosa brutál riffet és szólót rakott bele. Hallgasd meg a dalt, a főtémát leírtam tabba, meg tudod nézni, le tudod tölteni. Olvass tovább!Hallgasd meg az új dalt:

 

 

A dal főtémáját alkotó riffben Michael a harmonikus moll 5. fokát használta, ez a fríg domináns skála. Metal stílusban nagyon gyakori, sokat használják, van egy elég borongós, komor hangulata. A skála hangjai ezek: E, F, G#, A, H, C, D, E. Amennyiben szereted ezt a stílust, és saját számokat vagy szólókat akarsz írni, ezen skála (és persze a többi) megtanulása nagyon fontos, hiszen a skálák segítségével kapod meg azt a hangkészletet, amiből építkezni fogsz tudni. Akkor is segít a skálák ismerete, ha csak szimplán jobban meg akarod érteni, hogy hogyan jön létre egy ilyen dal.

A riff nehézsége abban rejlik, hogy Michael elég brutál tempóban nyomja. Nézd meg mindenképpen, és játszd le, klassz ötletek vannak benne.

Itt találod a főtémát tabban:

Symphony X Nevermore fő riff

Egy ilyen riffet eljátszani ebben a tempóban igen komoly kihívás. Létrehoztam egy 3 részes videósorozatot, amiben megtanulod, hogy mi a gyors fejlődés, és a gyors gitározás stratégiája. Ha még nem tetted, akkor iratkozz fel az oldal tetején az ingyenes videó sorozatra.

 

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük