Metallica – Nothng Else Matters gitár szóló 2


Ebben a videós bejegyzésben a Metallica Nothing Else Matters c. nótájának végén található szólót ismerheted és tanulhatod meg. A videó elején a szóló demonstrációját nézheted meg, majd darabokra lebontva megtanulhatod magát a szólót. A bónusz videóban pedig megismered azt a 7 legfontosabb gitáros technikát, amit jó, ha már magában is gyakorolsz, hogy a leggyorsabban meg tudd tanulni ezt a szólót. A szólóhoz használt kíséretet (backing track) le is tudod tölteni.

A szóló nagy részben az E pentaton skálából épül fel. James itt-ott rakott bele más hangokat is. Ilyen a blueshang, és pár másik hang, amelyek a dúr/moll hangnemből vannak.
Szóló demonstrációja és lassú bemutatása:

 

Bónusz videó a 7 legnehezebb technikáról:

 

 

A kíséretet a http://www.guitarbackingtrack.com/ oldalról töltöttem le. Itt a link a nótához: Nothing Else Matters kíséret.

Csak magát a szólót meg tudod nézni a youtube-on is, itt találod: Metallica – Nothing else matters solo cover

 

Ha kezdő gitáros vagy, és segítség kell a tanulásban, itt találsz: online gitároktatás kezdő gitárosoknak

Ha már ismered az alapokat, akkor itt: gitároktatás felnőtteknek blues, rock és metal stílusban

A gitároznijó ingyenes tréningjére mindenképpen érdemes feliratkoznod, mert megismered azt az alapstratégiát, ami szükséges a gitáron való gyorsasághoz és magához a gyors tanuláshoz. Az oldal tetejénél található vörös nyíl mutat rá, hogy hol iratkozhatsz fel a tréningre.

 


Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 Gondolat “Metallica – Nothng Else Matters gitár szóló