Melyik a legnehezebb gitáros technika? 2


Sokféle technikát kell fejlesztenünk a gitáron, hogy jól tudjunk játszani. Szerinted melyik a legnehezebb? Szerintem a pengetés. Olvass tovább, leírom, hogy miért.

Szerintem mindenképpen az, ha szóló közben ki akarsz pengetni minden hangot. Ez a pengető kezednek nyilván nem könnyű feladat, miközben a fogó kezednek is meg kell találnia a megfelelő hangokat, és nem utolsó sorban, a két kezednek szinkronban kell lennie egymáshoz képest, vagyis hajszálra ugyanakkor kell pengetned, mint mikor lefogod a másik kezeddel a hangot.
Ugyanis azt is figyelembe kell venni, hogy a pengetésben is több kihívás van, attól függően, hogy egy húron pengetsz, vagy többön, a mélyebb húrokról mész a magasak felé vagy fordítva, stb, és ha még ehhez  hozzáveszed a fentebbi két kihívást (másik kéz, szinkron), akkor látszik, hogy egy szóló közben kipengetni minden hangot bizony nem kis feladat.
Ebből két dolog következik: az egyik az, hogy mikor improvizálsz, tudjad, hogy kipengetni minden hangot, figyelni a skálaformákra, frazírozásra, stílusra, stb, az egyik legnehezebb dolog. A másik az, hogy ha olyan stílust szeretsz, amihez kell a stabil, magabiztos pengetés (pl. rock , metal), akkor jobb, ha mihamarabb elkezded a pengetésedet csiszolni, fejleszteni kifejezetten a pengetést célzó gyakorlatokkal.

 

Ha segítség kell a pengetésben, itt találod: gitároktatás felnőtteknek


Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 Gondolat “Melyik a legnehezebb gitáros technika?